Fórum

Vitaj na našej stránke. Ak máš otázky, tu sa nás môžeš spýtať a my sa posnažíme čím skôr reagovať.
Môžeš buď pridať nový komentár cez formulár v spodnej časti stránky alebo odpovedať na nejaký existujúci.
Tešíme sa na Tvoje otázky a pripomienky!

165 thoughts on “Fórum

  1. Zoznam záujemcov, od ktorých sme dostali návratku na marcové sústredenie SZAMu. Skontrolujte si, či vaše meno nechýba. V prípade nejasností nám napíšte.

    VojtoBa, MonikaBe, MartinaČa, PatríciaČa, ZuzanaCho, FilipDa, JakubDe, EliškaDr, OndrejFa, FilipHl, StelaHr, JakubJa, JakubJa, KristínaJa, ŠimonJo, EduardKn, LuciaKo, AlicaKu, ZuzanaKv, DamiánMa, MarekPo, HanaPo, Tadeᚊk, AdamŠt, HanaŠu

    1. Ďalej nam pribudli
      ZuzanaBa, MarekCi, JurajVo, SimonPl, a aj JakubLa
      a posledna skupina SimonaZa, SamuelSa, JurajKn.

      Celkovo 33, kapacitu mame 32. MonikaBe tak bude prva nahradnicka, ostatnym ucast potvrdime aj mailom.
      Ak sa z nejakych dovodov zucastnit nebude moct, obratom nas informujte, nech uvolnene miesto obsadime.

  2. Dobrý deň, jednu úlohu by som chcela ešte pozmeniť, ale už som ju elektronicky odovzdala. Myslíte si že by sa to dalo nejako vyriešiť? Buď či by som ju mohla poslať poštou, alebo na mail vám ju poslať. Neuvedomila som si to prepáčte

  3. Ahojte, niektorí vedúci sme už na Hutách, na chate. Je tu 16 stupňov a prší. Počasie sa ma od piatku zlepšiť, ale zabaľte si aj teplejšie oblečenie a niečo do dažďa.
    Už sa na vás tešíme.

  4. Dobrý deň, mohla by som si ešte raz overiť či som prihlásená na letné sústredenie SEZAM-u lebo ste to neaktualizovali aj ked som poslala návratku či mi ešte niečo chýba?

  5. Pre kontrolu uvádzame zoznam tých, od ktotých sme obdržali návratku. Ak vidíte nejakú nejasnosť, napíšte nám na sustredenie@sezam.sk
    VojtoB, AjkaB, GregorB, MatejB, MatoB, MarekC, BarboraC, MartinCh, ZuzkaCh, JakubD, EliskaD, MagdarG, FilipH, JakubH, AdamH, JakubJ, KikaJ, SarahK, JurajK, SofiaK, AlicaK, JakubL, DavidL, EllaP, AnnaO, DanielO, LisaP, ParekP, DominikaR, SamoS, VikiS, TadeasS, SandraS, ArneS, JakubS, JakubT, IvanaT

    O pocte prihlasenych a akceptovani navratok piseme na hlavnej stranke.

    1. Dobrý deň chcem sa spýtať že kde si mam kúpiť miestenku lebo mojej mamine mail neprišiel alebo ho nevie nájsť ďakujem.

  6. Dobrý deň,
    rada by som sa opýtala k spoločnému cestovaniu z Bratislavy do Liptovského Mikuláša na zimné sústredenie. V pozvánke je uvedené, že by na stránke mali byť bližšie informácie k nemu, ale nikde som ich nenašla. Bude prosím táto možnosť existovať?
    Ďakujem vopred za odpoveď s bližšími informáciami!

      1. Dobrý deň!
        Práve dnes nám prišiel email, že nebola doručená zásielka so synovými príkladmi. Nemôžeme za to, zásielka bola posielaná už dávno. Je uložená na pošte Žilina 1 a bola poslaná tak isto ako aj predchádzajúca. Číslo zásielky je RF 948 654 222 SK. Žiadame vyzdvihnúť zásielku a uznať (opraviť) príklady, aj keď už je po termíne.
        Neplánujte do budúcna, keďže ste Katedra informatiky a matematiky urobiť podobný systém ako má Pikomat? Syn rieši aj ich príklady, je úspešný, bol už na ich dvoch sústredeniach. V súťaži Pikomat nie je potrebné posielať nič poštou, ale všetko prebieha elektronicky. Privítala by som aj číslo tel. na kontaktnú osobu ako má Pikomat.
        Ďakujem
        Dedinská

        1. Pozdravujem,
          SEZAM ma a vsade uvadza kontaktnu mailovu adresu, kde radi odpovedame, a nakoniec aj toto forum.
          System elektronickeho odovzdavania rieseni mame a je popisany v pokynoch pre riesitelov, staci ho vyuzit. Aj ked podporujeme a uprednostnujeme (mame pre to dovody) papierove posielanie rieseni.
          Preco ale doslo ku konkretnemu nedoruceniu rieseni mozeme zistit, ale listy najskor chodia na podatelnu UNIZA (ta riesi aj doporucenost), potom internou postou na fakultu, a az na nej ku mne osobne. Takze problem nastal niekde mimo nasho dosahu. V emaily, ktory vam prisiel, je aj nejake vysvetlenie v com bol problem? Odpoved ale poprosim na moj email, dakujem.

  7. Dobrý deň,
    mám otázku ohľadom 3. úlohy v 2. sérii letnej časti SEZAMu 2022/2023 . V zadaní sa píše: ,, každé dve robotky poznajú rôzny počet robotov“ a ,,robotky poznajú rôzne počty robotov“. Z tohto mi však nie je úplne jasné, čo sa tým myslí. Prosím o lepšie vysvetlenie zadania, čiže určiť, či tu ide o to, že:
    a) nech vyberieme hociktoré dve robotky z triedy, budú poznať rôzny počet robotov.
    b)každá dvojica robotiek pozná rôzny počet robotov.

    1. Ahoj Jakub, dobre že sa pýtaš. Nami myslená je možnosť a)nech vyberieme hociktoré dve robotky z triedy, budú poznať rôzny počet robotov.
      Lepšie by som to sama nenapísala.

    1. Ahoj, zatial nie, mozno zajtra sa objavi. Ale pocitame s tebou. Napis nam mail, ak zajtra nebude, posles este raz elektronicky.

  8. K uz spomenutym prihlasenym na marcove sustredenie SEZAM
    FilipH, GregorB, SarahK, AnnaO, ZuzanaCh, SamuelS, JakubL, DanielO, LisaP, EllaP, SandraS, JakubJ, KristínaJ, IvanaT, JakubH, FilipH, JakubŠ, ViktóriaS, MatejB, KarlaČ, DominikaR, MartinB, PatrikS, AdamH.
    pribudli do vcerajsieho terminu uzavierky este
    JurajK, MarekP, EliškaD, BarboraC, MarekC, AlenaB, VojtoB a ma este prista ZuzanaB.
    Spolu 32, vyzera to, ze sa vsetci krasne zmestime…

  9. Dobry deň chcla by som sa opytať či zoberiete aj prihlášku poslanú deň po termíne (ja som ju poslala len Zuzana Barthova nie lebo zabudla na navratku) a ma zaujima či ju teda zoberiete na sustredenie alebo nie
    Vopred ďakujem za odpoveď

  10. Aktuálne na sústredenie SEZAMu v marci evidujeme nasledujúcich záujmecov. Ak v zozname nie ste a mali by ste byť, dajte nám vedieť.
    V poradí, ako návratky prichádzali: FilipH, GregorB, SarahK, AnnaO, ZuzanaCh, SamuelS, JakubL, DanielO, LisaP, EllaP, SandraS, JakubJ, KristíneJ, IvanaT, JakubH, FilipH, JakubŠ, ViktóriaS, MatejB, KalrlaČ, DominikaR, MartinB, PatrikS, AdamH.

  11. Už dvakrát som posielal prihlášku na zimné sústredenie 2023, no ani raz mi neprišla odpoveď. Skúšať to ešte alebo mám radšej prihlášku poslať poštou?

  12. Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa dá zapojiť do súťaženia aj len riešením druhej letnej série Sezamko alebo je lepšie začať súťažiť až od budúceho školského roka?
    Dcéra robí MO, P5, iBobra, Maxa a i. Predpokladám, že úlohy v Sezamkovi budú náročnosťou podobné MO.
    Ďakujem.

    1. Urcite sa da zacat aj od druhej serie, len bodov do celkoveho poradia bude menej. Vyskusajte a uvidite. Daju sa pozriet aj ulohy 1. serie. Nasu narocnost odhadujem kusok pod MO, ale na nie sme viazani osnovami, tak mame menej tradicne ulohy.

  13. Dobrý deň,

    V mojej obálke boli len opravené úlohy a certifikát že som skončil v top 20%. Nemajú tam byť ešte nové zadania, výsledková tabuľka a prípadne pozvánka na sústredenie?

    1. Ahoj Filip, to bola posta k poslednej 3. zimnej serii.
      Prva letna seria sa posielala uz 10 januara, pisali sme aj sem na stranku.
      Ak sme mali tvoju spravnu adresu, urcite ti isla obalka so zadaniami a pokynmi. este mohla nieco popliest alebo nebodaj stratit posta.
      Ak nastal nejaky takyto problem, napis nam cim skor mail na sezam@sezam.sk, dohodneme sa ako to vyriesit.

      1. Áno to bolo pošta k zimnej sérii ale nemal som tam zadania 1. Letnej ani pozvanie na sústredko.Ale v obálke bol list že som skončil v prvých dvadsiatich a moje opravené úlohy.

        Filip

  14. Mám 8-ročného vnuka, ktorý chodí do 4-tého ročníka. Dostal som informáciu od jeho bratanca, čo robíte pre nadanú mládež. Chcem Vás požiadať o pomoc jeho duševného rastu riešením nejakej úlohy . Rád by som ho milo prekvapil súťaživosťou, ktorú by ste mu poslali na môj e-mail gaborikmkrasno@gmail.com

  15. Dobrý deň, vraveli ste že tí ľudia čo pôjdu tým vlakom zo Žiliny budú mať na seba kontakt. Pošlete nám to na mail?
    Ďakujem vopred

  16. Dobrý deň, nejde mi do hlavy že keď ste len teraz nahrali zadania SEZAMU, tak že prečo je to len do 26. septembra.
    Nepomýlili ste sa náhodou?
    Ďakujem vopred za odpoveď
    Barthová

    1. Ahoj Zuzka,
      nepomýlili sme sa, termín 1. série je 26.9. Zadania sú zverejnené už od začiatku septembra, niekedy vtedy Ti mali prísť aj poštou (jedine na instagrame sa kvôli nejakým komplikáciám objavili až teraz).

      Maťka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *