SEZAM a SEZAMKO – nový polrok

Kým nám tí starší z vás posielajú riešenia tretej série Sezamu, my Vám posielame poštou zadania prvej letnej série Sezamu aj Sezamka. Tento týždeň si ich nájdete v schránkach, tí nedočkavejší si ich už môžu pozrieť aj na stránke.

Seminár SEZAMKO je určený žiakom 5. a 6. ročníka ZŠ a prímy OG. V letnej časti (druhom školskom polroku) účastníci riešia dve série po 4 úlohy. Zadania tej prvej nájdete tu a pravidlá súťaže tu. Zimná časť vyvrcholí trojdňovým stretnutím riešiteľov na konci mája, ak to bude možné. V opačnom prípade sa stretneme aspoň on-line a sústredenie skúsime zorganizovať neskôr alebo inak.

Seminár SEZAM je pre žiakov 7., 8. a 9. ročníka ZŠ a sekundy, tercie a kvarty OG. Zimná časť pozostáva z troch sérií po 4 úlohy. Zadania prvej série sú tu a pravidlá súťaže tu. Zimná časť Sezamu by mala byť zakončená sústredením najlepších riešiteľov predbežne v termíne 29.7.-7.8.2022.

Stručné informácie pre učiteľov prípadne rodičov nájdete tu. Všetky materiály nájdete aj na obvyklých miestach tejto stránky.

Prípadné otázky nám môžete klásť na fóre alebo nám napísať na adresu sezam@sezam.sk , radi odpovieme.

Všetkým držíme palce pri riešení úloh prvej série. So SEZAMKOm sa vyberiete na dno mora pomáhať priateľom Dory, Marlinovi a Nemovi. SEZAM vás prenesie na Divoký západ, kde sa šerif Bernt Bolzano stará o pokojný život mestečka San Euler.