Sezamko a SEZAM začína nový školský rok!

Po výlete, ktorým sme ukončili prázdniny, je ten správny čas začať nový ročník našich korešpondenčných seminárov. To znamená v prvom rade premýšľať a vymýšľať riešenia našich zaujímavých úloh a dopisovať si s nami, organizátormi, či a ako dobre sa vám to podarilo. Okrem toho si môžete svoje schopnosti porovnať s ďalšími kamarátmi, a nakoniec sa s nimi stretnúť na spoločných sústredeniach.

Seminára Sezamko sa môžu zúčastniť žiaci 5. a 6. ročníka ZŠ, prímy OG a najšikovnejší štvrtáci. Všetko, čo potrebujete vedieť ku zapojeniu sa do súťaže, nájdete tu. Pozrite si privítanie do súťaže, pozorne prečítajte pokyny, a potom už to najdôležitejšie, štyri súťažné úlohy prvého zimného kola. Veríme, že sú nie len zábavné a zaujímavé, ale pri ich riešení aj zmocnejú vaše matematické svaly.

Seminár SEZAM je určený žiakom 7., 8. a 9 ročníka ZŠ, sekunde, tercii a kvarte OG, a skúsiť môžu aj najšikovnejší šiestaci/prímani. Aj vy nájdete všetky informácie tu na jednom mieste: Zadania štyroch súťažných úloh, organizačné pokyny a základné informácie o súťaži. Aj v SEZAMe veríme, že úlohy sa vám budú páčiť a budú chutnou výživou pre vaše matematické bunky.

Zadania a postupne aj ďalšie materiály nájdete aj na obvyklých miestach na tejto stránke. Ak je niečo nejasné alebo sa potrebujete spýtať, využite Fórum alebo nám napíšte na sezam@sezam.sk

Všetkým držíme palce a tešíme sa na Vaše riešenia!